project-single
PROTOTYPE: TASHAN CUSTOM SINK
Prev.: THE HYPERCUBE
Next: TASHAN RESTAURANT
project-information
project-thumbnail-close
project-thumbnail
project-thumbnail-close
cursor-previous
cursor-next
Asset 2 fr


Within the spatial concept of the Tashan Restaurant design, “rooms” were both separated and connected through laser cut patterned open wood screens, and oblique angles. The private dining room can be enclosed by padded leather doors, providing a calm and quiet space perfect for a special evening. The communal dining room provides the “in the kitchen” effect, and is perfect for both large groups and individuals ready to meet other foodies.

Highlighted is the communal bathroom with glass bead walls and a large black, shared washbasin in the middle. Indirect light, differentiated ceiling levels, clear, translucent and colored glass panels, all help to create a very special atmosphere, hovering between a precious past and an exiting future. At the heart of this atmosphere is the communal sink, designed by Archi-Tectonics and fabricated by Associated Fabrication (Brooklyn, NY)

Credits

Year: Completed 2011
Location: Theatre District, Philadelphia, PA
Client: Munish Narula, Tashan Restaurant
Project Type: Restaurant and New Indian Tapas concept
Size: 5,000 sf
Design Team: Principal in charge: Winka Dubbeldam, Assoc. AIA | Project Leader: Wilfredo Rodriguez | David Barr, Tom Woodcock, Alessandro Perinelli, Ryan Henrickson
Consultants: Custom Corian Sink: Fabricated by Associated Fabrication
Photography: Archi-Tectonics | Don Pearse
Related Project: Tashan Restaurant
EST NY US
GTM+1 NL DE
GTM+8 HZ CN
AA